BURSE DE AJUTOR SOCIAL

5.1. Fondul burselor de ajutor social nu poate depasi 10% din fondul de burse atribuit Universitatii "Lucian Blaga" Sibiu, iar bursa sociala minima este de 600.000 lei.
Bursele de ajutor social se acorda:
A) studentilor integralisti din institutiile de invatamant superior de stat, carora li se aplica prevederile art. 10 lit. r) din Legea nr. 42/1990, republicata, in baza certificatului eliberat de Comisia pentru aplicarea Legii nr. 42 din 1990, care atesta calitatea lor sau a unui dintre parinti de "Luptatori pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989" sau de "Erou - martir" - cu una dintre mentiunile : ranit, retinut, ranit si retinut, remarcat prin fapte deosebite, insotit de brevet semnat de presedintele Romaniei;
B) studentilor orfani, celor proveniti din casele de copii sau plasament familial, care nu realizeaza venituri;
C) studentilor bolnavi de TBC, care se afla in evidenta unitatilor medicale, celor care sufera de diabet, boli maligne, sindroame de malabsorbtie grave, insuficienta renala cronica, astm bronsic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatica cronica, glaucom, miopie grava, boli imunologice, cei infestati cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilita anchilozanta sau reumatism articular.
D) studentilor a caror familie nu realizeaza pe ultimele 3 luni precedente datei de la care se acorda bursa, un venit lunar net mediu pe membru de familie mai mare decat salariul minim pe economie.
Senatele universitare pot acorda si alte burse sociale, conform criteriilor si regulamentelor proprii.
5.3. Studentii pot beneficia si de bursa de ajutor social partial, in limita unui procent de 5% din fondul total alocat, in aceleasi conditii in care se beneficiaza de bursa sociala integrala, in ordinea descrescatoare a mediilor, pana la epuizarea fondului alocat acestui tip de bursa.
5.4. Cuantumul bursei reprezinta 40% din bursa sociala integrala.
5.5. Bursa de ajutor social integrala sau partiala se poate acorda la inceputul anului universitar, precum si la inceputul semestrului al II-lea.
Aceasta se revizuieste la inceputul semestrului al II-lea, in situatia aparitiei de noi cazuri, care se incadreaza in criteriile de acordare a burselor stabilite, sau se pierde daca s-au modificat conditiile materiale ce au permis acordarea ei.
5.6. La stabilirea venitului pe membru de familie se iau in calcul toate veniturile nete realizate de familie.
Bursele de ajutor social pentru familiile de studenti, se acorda pe baza dovedirii cu acte oficiale de catre acestia, a veniturilor proprii.
5.7. Nu pot primi bursa sociala studentii care beneficiaza de prelungirea duratei de scolarizare (repetentie sau an suplimentar) sau studentii sanctionati disciplinar, pe durata respectiva.
5.8. Senatul Universitatii poate acorda si alte burse sociale conform criteriilor si regulamentelor proprii.

Actualizat:
Copyright © 2006- Pentru sugestii contactaţi webmaster-ul