Pagina: 1 2 3


.:Ştiri şi Evenimente :.
 
Marţi, 19.04.2011, sala M2, 16.00-18.00

Videoconferinţă 

    „Cercetare studenţească”, live

     Facultatea de Jurnalistică a ULBS a organizat, cu sprijinul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti, marţi, 19 aprilie a. c., videoconferinţa „Cercetare studenţească”. Transmisiunea live a avut loc din sala M2 între orele 16.00 şi 18.00.
Simona Ciupe (masterandă), Diana Tuchiluş (absolventă master) şi Carmen-Luiza Ungureanu (masterandă), sub coordonarea ştiinţifică a conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu, şi-au prezentat lucrările de licenţă, „Jurnalismul european: Spania şi Italia”, „Relaţiile moldo-romane reflectate în presa scrisă după 1989 până astăzi” şi, respectiv, "Violenţa lingvistică în media audiovizuală”, cu scopul de a-i familiariza pe studenţii din anul al III-lea cu atmosfera de la susţinere.
     Moderatorul evenimentului a fost preparator univ. Gabriel Hasmaţuchi, iar sprijinul tehnic a fost acordat de studentul Dan-Claudiu Buzdugan. La videoconferinţă au participat, pe lângă prof. univ. dr. Ion Dur, decanul Facultăţii de Jurnalistică a ULBS, studenţi din anul III.  

 Persoane de contact:
Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu
Preparator univ. Gabriel Hasmaţuchi

l

Miercuri, 30.03.2011, ora 12.00, M2

Premieră la Facultatea de Jurnalistică

         Miercuri, 30.03.2011, ora 12.00, la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu (str. Brutarilor nr. 3) va avea loc premiera scurtmetrajelor bilingve „Trecutul nostru glorios – Die gute alte Zeit im Unterwald” realizate de studenţii  facultăţii despre localităţile săseşti din zona „Sub pădure” (Unterwald).
Materialul a fost realizat în colaborare cu specialistul de film Günter Czernetzky din München, Germania. Proiectul de cercetare surprinde aspecte din trecutul celor 10 localităţi din judeţele Sibiu şi Alba: Sebeş, Gârbova, Câlnic, Dobârca, Gusu, Boz, Miercurea Sibiului, Petreşti, Orăştie şi Apoldul de Sus. Proiectul a fost coordonat de conferenţiar univ. dr. Ioana Creţu, şefa catedrei de Comunicare şi Relaţii Publice, iar studenţii au fost îndrumaţi în realizarea materialelor video de preparator univ. Aniela Corlăteanu.
         Cu acest documentar facultatea sibienă intenţionează să participe pentru a treia oară cu o producţie proprie la concursul fundaţiei media CIVIS din Berlin, Germania, care premiază producţiile ce ilustrează integrarea şi diversitatea culturală din Europa.

   Persoană de contact:
conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu
e-mail: ioana.cretu@ulbsibiu.ro

l

Luni,

28. 03. 2011

Concurs

"Europa jurnaliştilor din amfiteatre"

Programul Europa Jurnaliştilor din amfiteatre, aflat lacea de-a doua ediţie, va debuta la Facultatea de Jurnalistică din Sibiu, luni, 28 martie a.c., printr-o întâlnire instructivă şi informativă cu studenţii şi profesorii interesaţi de program.
Organizat de Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE), programul Europa Jurnaliştilor din amfiteatreşi competiţia aferentă acestuiaau ca scop realizarea de către studenţi  a unor materiale jurnalistice pe teme europene de actualitate pentru audio-video şi presa online. Se oferă, astfel,  participanţilor posibilitatea de a decide ce anume repreziuntă un subiect de interes pentru cetăţeni din perspectiva problematicilor europene. Participantii vizaţi sunt studenţi din anul III, masteranzi şi doctoranzi înscrişi la facultăţi cu profil jurnalistic din România.
Universităţile participante anul acesta sunt: Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca, Universitatea „Tibiscus” din Timişoara, Universitatea de Vest, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea „Danubius” din Galaţi, SNSPA - Bucureşti, Universitatea din Bucureşti şi Universitatea din Piteşti.
Programul Europa Jurnaliştilor din amfiteatre propune, anul acesta, premii atractive participanţilor câştigători.

Detalii privind realizarea materialelor de presă sunt cuprinse în [ghidul practic]

Persoană de contact:
Lect. univ. dr. Minodora Sălcudean

l

07.03.2011

Într-o lume care trăncăneşte,
Fii @s în comunicare!

Porţile sunt deschise
la Facultatea de Jurnalistică

Facultatea de Jurnalistică din Sibiu invită, la sediul său din str. Brutarilor nr. 3, pe cei ce doresc să se bucure de „Ziua Porţilor Deschi-se”. Evenimentul va avea loc  joi, 10. 03. 2011, între orele 10.00  şi 16.00.
Toţi cei care îşi propun o carieră în domeniul ştiinţelor comunicării sunt aşteptaţi să dialogheze cu studenţii şi cadrele didactice ale facultăţii, să participe la ateliere interactive şi la concursuri pe teme de comunicare. Astfel, elevii de liceu din anii terminali vor putea să afle informaţii despre oferta educaţională, specializările facultăţii, numărul de locuri, data admiterii şi, totodată, să viziteze laboratoarele unde vor fi studenţi: radio, televiziune, presa scrisă şi relaţii publice.
Sunt rugaţi să ne viziteze deopotrivă şi studenţii altor facultăţi din spaţiul academic sibian, cei care vor să se documenteze asupra programelor de studii masterale organizate aici.
Facultatea de Jurnalistică oferă  şanse reale de a câştiga bani şi prestigiu, prin specializare în relaţii publice, publicitate şi, lucrul cel mai important, de a fi în structura celei de-a patra puteri din România – televiziune, radio, presă scrisă.

Persoane de contact:
Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu

l

Luni, 6 dec. 2010, ora 09.00, Amfiteatrul C1

CONFERINŢĂ "SAECULUM"

"Discursul politic vs. politica discursului"

Cercetătorul olandez Jos Gisberts va susţine luni, 6 decembrie 2010, la Facultatea de Jurnalistică a Univ. "L.Blaga" din Sibiu", conferinţa intitulată "Discursul politic vs. politica discursului". Evenimentul va avea loc, începând cu ora 09.00, în Amfiteatrul C1 şi va fi moderat de conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu şi preparator univ. dr. Tiberiu Costăchescu.

Persoane de contact:
Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu
Preparator univ. dr. Tiberiu Costăchescu

l

Miercuri, 17 nov. 2010, ora 12.30, sala C1

LANSARE DE CARTE

"Războaiele mele" de Adelin Petrişor

Cartea "Războaiele mele" (Ed.Polirom,2010) de Adelin Petrişor va fi lansată, in prezenţa autorului, miercuri, 17 noiembrie 2010, la ora 12.30, la Facultatea de Jurnalistică a Univ. "L.Blaga" din Sibiu. Evenimentul va avea loc in sala C1 şi va fi moderat de conf. univ. dr. Lucian Grozea.

Persoană de contact:
Conf. univ. dr. Lucian Grozea

l

Joi, 28 octombrie 2010, orele 08.00 - 14.00

PRELEGERI

Ipostaze ale cotidianului în politica şi presa din Franţa

Facultatea de Jurnalistică organizează, la sediul din strada Brutarilor nr. 3, în Amfiteatrul A0, o serie de trei prelegeri cu tema Ipostaze ale cotidianului în politica şi presa din Franţa. Comunicările vor fi susţinute de Marc Chesnel, preşedinte al Cercle d'Action culturelle et europeenne de Bordeaux din Franţa.

Persoane de contact:
Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu
Prep. univ. dr. Tiberiu Costăchescu

l

Joi, 13 mai 2010, orele 12.00 - 14.00

PRIMA EVALUARE CU PUBLIC A STUDENŢILOR

Facultatea organizează la sediul din str. Brutarilor nr. 3, prima evaluare cu public a studenţilor din anul III, specializarea Jurnalism. Aproximativ 20 de studenţi, care au optat pentru Specializare în jurnalismul de televiziune, îşi vor prezenta lucrările practice (emisiuni, minireportaje, talk-show-uri) pe care le-au realizat în anul universitar 2009 – 2010, sub îndrumarea regizorului de filme documentare Gunter Czernetzky (comunicat de presă).

Persoane de contact:
Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu
Prep. univ. Aniela Corlăteanul

Joi, 13 mai 2010, orele 10.00, sala A0

Conferinţă „SAECULUM”

STRATEGIA JURNALISMULUI DE INVESTIGAŢIE

PREZINTĂ: Dumitru Popescu, jurnalist de investigaţie
Persoane de contact: preparator univ. Gabriel Hasmaţuchil

Miercuri, 5 MAI 2010, ora  10.00 (SALA B1) şi ora 12.00 (sala D2)

ASPECTE SOCIALE ŞI POLITICE DIN OLANDA

PREZINTĂ: Prezintă: Jos Gisberts, specialist în ştiinţe juridice, Olanda
Persoane de contact:conf.univ.dr. Ioana-Narcisa Creţu
prep. univ. dr. Tiberiu Costăchescul

 

STUDIU ÎN STRĂINĂTATE

Studenţii interesaţi de oportunităţile de studiu, vizite de documentare, precum şi plasamente de practică în străinătate pot afla detalii despre Bursele Erasmus (Erasmus - click aici pentru detalii) şi despre alte oferte (Burse străinătate - click aici pentru detalii)

Persoană de contact:conf.univ.dr. Ioana-Narcisa Creţu l

Miercuri 14 aprilie 2010 ora 08.00 şi ora 12.00, sala D2

PRESA TEMATICĂ DIN FRANŢA (ORA 8.30)
PRESA ŞI POLITICA ÎN FRANŢA (ORA 12.00)


PREZINTĂ: MARC CHESNEL, preşedinte Cercle d’Action cuturelle et europèenne de Bordeaux, Franţa
Persoane de contact:conf.univ.dr. Ioana-Narcisa Creţu
prep. univ. dr. Tiberiu Costăchescul

Luni, 12 aprilie 2010 amfiteatrul C1 ora 09.00

PRESA FEMININĂ DIN FRANŢA


PREZINTĂ: MARC CHESNEL, preşedinte Cercle d’Action cuturelle et europèenne de Bordeaux, Franţa
Persoane de contact:conf.univ.dr. Ioana-Narcisa Creţu
prep. univ. dr. Tiberiu Costăchescul

Joi, 11 martie 2010

Ziua Porţilor Deschise la
FACULTATEA DE JURNALISTICĂ

Într-o lume care trăncăneşte,
Fii @s în comunicare!

 Facultatea de Jurnalistică din Sibiu invită, la sediul său din str. Brutarilor nr. 3, pe cei ce doresc să se bucure de „Ziua Porţilor Deschise”. Evenimentul va avea loc JOI, 11. 03. 2010, între orele 10.00  şi 16.00.

[ Comunicat de presă ]l

Perioada 4 - 7 Februarie 2010

Simpozion "Competenţă interculturală"

Facultatea de Jurnalistică organizează în colaborare cu Universitatea Paris-Lodron din Salzburg, Austria, manifestări ştiinţifice în domeniul competenţei interculturale (conferinţe, seminarii,  mese rotunde, dezbateri). La acestea vor participa specialişti în domeniu români şi austrieci, studenţii facultăţii şi masteranzii din cadrul programului de studii interculturale de la universitatea parteneră.

Persoane de contact :

Conf.univ.dr. Ioana Creţu, Conf.univ.dr. Rodica Pascu

[ Programul simpozionului ]l

Miercuri, 20.01.2010 , ora 12.00, sala M2

Premiera filmului ”Sâmburele de speranţă”

Scurtmetrajul “Un sâmbure de speranţă” cuprinde aspecte din satele săseşti din jurul Sibiului şi a fost realizat de studenţii Facultăţii de Jurnalistică în cadrul unui proiect de cercetare (coordonator de proiect: conf. univ dr. Ioana-Narcisa Creţu) ce a beneficiat de colaborarea specialistului de film Günter Czernetzky din München, Germania.

Persoană de contact: conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu-şef de catedră Catedra de Comunicare şi Relaţii Publice

[ comunicat de presă ]l

Marţi, 19.01.2010 , ora 12.00, amfiteatrul A0

Prezentare Proiect film documentar

Studenţii care doresc să se informeze sunt aşteptaţi la prezentarea WORKSHOP-ului RUBICON - Proiect de film documentar – de regizorul Günter Czernetzky din München, Germania

Persoană de contact:

Prep.univ. Aniela Corlăteanu - Catedra de Comunicare şi Relaţii Publicel

 

CVIS Young Prize... şi în 2010

Facultatea de Jurnalistică din Sibiu participă şi în acest an la concursul Fundatiei Media CIVIS din Berlin, Germania.
Filmul documentar  “(Un) Sâmbure de speranţă”, realizat de studenţii facultăţii noastre în cadrul unui proiect de cercetare sub îndrumarea specialistului de film Günter Czernetzky (coordonator proiect: conf. univ. dr. Ioana Creţu), va reprezenta Facultatea de Jurnalistica din Sibiu pentru al doilea an consecutiv într-o competiţie ce premiază producţiile care ilustrează integrarea şi diversitatea culturală din Europa.

În anul 2009 Facultatea de Jurnalistica din Sibiu a participat pentru prima dată la concursul Fundaţiei Media CIVIS cu filmul documentar “Go est”, realizat în colaborare cu Facultatea parteneră Hochschule Magdeburg-Stendal din Germania.

Persoană de contact: conf. univ. dr. Ioana-Narcisa Creţu-şef de catedră Catedra de Comunicare şi Relaţii Publicel

 

 
 
Actualizat:
Copyright © 2006- Pentru sugestii contactaţi webmaster-ul