Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești la FSSU
Facultatea de Științe Socio-Umane organizează Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești în perioada 17-19 mai 2018. Evenimentul este co-finanțat de Ministerul Educației Naționale. Mai multe detalii în invitația atașată.
FormularParticipare_ConfStud_2018
Citește mai multPrima ediție a Conferinței Metodico-Științifice: „Preuniversitar și universitar. Provocări la dialog” s-a încheiat cu succes
Profesorii din mediul universitar și preuniveristar în dialog pentru educație la Facultatea de Științe Socio-Umane
Facultatea de Științe Socio-Umane, prin Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic și Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu a găzduit vineri, 20 aprilie, prima ediție a Conferinței Metodico-Științifice Naționale „Preuniversitar și universitar. Provocări la dialog”. Evenimentul și-a propus să pună pună bazele unui dialog solid între mediul preuniversitar și cel universitar pentru o mai bună înțelegere a realităților învățământului românesc.
Evenimentul a reunit 122 de specialiști în educație – inspectori de specialitate, consilieri școlari și cadre didactice din mediul universitar și preuniveristar – care au dezbătut în cadrul unor workshop-uri diverse aspecte legate de educația din România. Principalele teme abordate au fost: adaptarea curriculei universitare la nevoile viitoarelor cadre didactice din învățământul preuniversitar, metode inovative de predare, provocări legate de noile resurse în educație și diferite tipuri de învățare, consiliere și orientare vocațională și implicarea elevilor în comunitate.
„Ne dorim foarte mult ca această întâlnire să contribuie, prin reflecțiile critice dar, mai ales, prin colaborarea profesorilor la o mai bună pregătire a tinerilor pentru exigențele pieței muncii. Suntem permanent în dialog cu angajatorii și înțelegem, pe de o parte, nevoile acestora și, în același timp, provocările pe care le au absolveții în parcursul profesional și pentru că atunci când vorbim despre educație problemele sunt complexe, credem că e important să ne unim resursele pentru a identifica cele mai bune soluții și strategii pentru viitor. Ne bucurăm că inițiativa noastră i-a inspirat pe colegii din Sibiu și din țară și vom continua să contribuim activ prin diverse proiecte la creșterea calității educației din România” (Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, Decan al Facultății de Științe Socio-Umane).
„Ca profesori, ceea ce ne propunem este să contribuim la egalizarea accesului la cunoștințe pentru toți, fără limitare în vârstă sau arie geografică, precum și să demonstrăm că experiența de predare și învățare poate fi îmbunătățită chiar și în condițiile unor resurse materiale și financiare limitate. Până la urmă, ducerea acestei aspirații la materializare va necesita concentrare, colaborare și o comunitate de susținători din diferite sectoare. Profesorii prezenți și-au exprimat acordul, susținerea și participarea în făurirea acestui demers educațional” (Prof. univ. dr. Carmen Dușe, coordonator workshop în cadrul conferinței).
Participanții au primit cu entuziasm invitația la dialog și își doresc să participe la cât mai multe astfel de evenimente și proiecte în viitor.
Citește mai mult
Serile de film FSSU (SeFi)
Facultatea de Științe Socio-Umane, cu sprijinul Libăriei Habitus și Este Film Festival organizează Serile de Film FSSU (SeFi). Proiectul presupune vizionarea unor filme artistice sau/și documentare și se adresează studenților și cadrelor didactice din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Mai multe detalii se pot găsi la adresa: https://web.facebook.com/socioumanesibiu/, la secțiunea Evenimente.
Citește mai mult#universFSSU
Cea de-a doua ediție a festivalului studențesc #universFSSU va fi organizat în perioada 15-17 mai 2018 de către Facultatea de Științe Socio-Umane în parteneriat cu Asociația Studenților în Psihologie Sibiu (ASPS). Evenimentul este co-finanțat de Ministerul Educației Naționale.
Citește mai multPlatforma națională de pregătire pentru situații de urgență
Deși nedorite, situațiile care ne pun viața în pericol, fie că e vorba despre cutremure, incendii, inundații sau alunecări de teren reprezintă momente în care trebuie să reacționăm rapid. În asemenea momente informațiile, cunoștințele dar și stăpânirea de sine sunt deosebit de importante pentru o gestionare bună a situației, fie că e vorba despre noi sau despre cei de lângă noi. Pe platforma FIIPREGĂTIT.RO găsiți foarte multe informații deosebit de utile în astfel de momente.
Citește mai mult